március, 2017

23március18:3018:30

K-Arcok – két koreográfia

KÖZÉP-EURÓPA TÁNCSZÍNHÁZ

Előadás időpontja:

(Csütörtök) 18:30

Részletek:

 
A lépcső. Az élet színtere. Váratlan és nagyon is várt fordulókkal ajándékozza meg az embert. A mozgó ember bizonytalan, a lépcső biztos. Az ember gondolatai, vágyai is ilyen lépcsőjárók. A szárnyaktól rég megváltak. Hol a padlástérbe kaptatnak, hol le az alagsorba. Előadó: Hargitai Mariann, Koreográfia: Réti Anna.

Uraim. „Több síkon kezdtünk el dolgozni Gáborral. Érdekel az ő saját személyes múltbéli története és a jelenben lévő érzetei, a tánchoz való viszonya. A férfi nemhez kapcsolódó elvárások, sztereotip jellemzők, a férfi szerep, jelleg különböző élethelyzetekben és táncstílusokban való megjelenése foglalkoztat.” (Hód Adrienn koreográfus Ivanov Gábor táncosról)

header

Közép-Európa Táncszínház (KET)

Progresszív. Stílusos. Kortárs. A Közép-Európa Táncszínház (KET) Magyarország egyik legmeghatározóbb tánctársulata. Folyamatosan fejlődő repertoárunk mellett – a régióban egyedülálló módon – a DTIE (Dance Theatre in Education), az IKF (Ifjú Koreográfusok Fóruma) és komplex, mindenki számára nyitott oktatási programsorozataink (D.E.E.P) is működésünk fontos részét alkotják.

Repertoárunk egyedülálló.

Az elmúlt 27 évben 22 ország 44 városában léptünk fel, 108 ősbemutatót tartottunk, melyeket 59 alkotó készített.

A társulat hisz benne, hogy a kortárs tánc nyelvén megfogalmazott problémák időszerűek. Előadásainkkal aktualitásra és reflektivitásra törekszünk. Működésünk bázisaként a Kárpát-medencét jelöltük ki, amelynek változatos tánchagyományai a nemzetközi trendek mellett elevenen jelen vannak munkáinkban.

Társulatunk igazgatója Szögi Csaba, művészeti vezetőnk Kun Attila.

Fotók: Kalász Vivien, Kenyeres Csilla és Járdány Bence

 1

K-Arcok – 250.000+áfa

K-Arcok című sorozatunk kivételes szakmai kezdeményezés, mely egy sikeres első évadot tudhat maga mögött. Támogatottságát a felkért koreográfusok hazai és nemzetközi elismertsége mellett a Veszprémi Tánc Fesztiválja előadói díja is igazolja (Uraim). A sorozat célja, hogy leképezze a hazai kortárstánc esszenciáját olyan kivételes alkotói egyéniségek segítségével, mint Réti Anna, Hód Adrienn, Halász Gábor és Kun Attila, vagy az idei évadra felkért Molnár Csaba és Mészáros Máté.

2

LÉPCSŐ
Előadó: Hargitai Mariann

A lépcső az élet színtere. Váratlan és nagyon is várt fordulókkal ajándékozza meg az embert. A mozgó ember bizonytalan, a lépcső biztos. Az ember gondolatai, vágyai is ilyen lépcsőjárók. A szárnyaktól rég megváltak. Hol a padlástérbe kaptatnak, hol le az alagsorba.

Szöveg: Halasi Zoltán; Hangkulissza: Debreczeni Márton
Külön köszönet: Körmendy Pál, Hudi László, Debreczeni Márton, Kapitány Tamás, Teket Renáta, Fodor Katalin
Tér és koreográfia: Réti Anna
Produkciós partner: Katlan Csoport

URAIM
Alkotótárs és előadó: Ivanov Gábor

„Több síkon kezdtünk el dolgozni Gáborral. Érdekel az ő saját személyes múltbéli története és a jelenben lévő érzetei, a tánchoz való viszonya. A férfi nemhez kapcsolódó elvárások, sztereotip jellemzők, a férfi szerep, jelleg különböző élethelyzetekben és táncstílusokban való megjelenése foglalkoztat.” (Hód Adrienn)

Zenei szerkesztő: Mádi László
Külön köszönet: Molnár Csaba, Hargitai Mariann
Koreográfus: Hód Adrienn

3

4

5

X