november, 2017

29november19:0019:00

Jelenetek egy házasságból

Soproni Petőfi Színház

Előadás időpontja:

(Szerda) 19:00

Részletek:

 
Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művét Gál Tamás és Kiss Szilvia főszereplésével láthatják a soproni teátrum színházi klubjában november 29-én (szerdán) este hét órakor. A rendező Pataki András.

A Jelenetek egy házasságból Bergman egyik legjelentősebb és legnépszerűbb filmje, melyet 1973-ban mutattak be. Marianne és Johan története pontosan és végtelen empátiával beszél két ember kapcsolatának bonyolultságáról. Sokszor szórakoztató, máskor szívszorító jelenetek láthatók egy férfi és egy nő szerelmének történetéből. Felvillan a kétpólusú világ, a nő és férfi konfliktusokkal teli élete.

A szerző a dráma előszavában ezt írja: „Valahogy megszerettem ezt a két embert, míg velük foglalkoztam. Eléggé ellentmondásosak lettek, néha félénkek, gyerekesek, néha egészen felnőttek. Rengeteg butaságot összebeszélnek, néha meg valami okosat mondanak. Félénkek, vidámak, önzők, buták, kedvesek, okosak, önfeláldozók, ragaszkodók, mérgesek, szelídek, szentimentálisak, kiállhatatlanok és szeretetreméltók. Egyszerre.”

X