április, 2018

26április18:3018:30

Don Q – részletek egy lovagregényből

Compania Sincara (Lipcse, D)

Előadás időpontja:

(Csütörtök) 18:30

Részletek:

 
Maszkos-alakos játék Cervantes és Bulgakov nyomán.

Ahol a megmaradt igazi lovagok harcolnak a becsületért, s ahol a szerelem álommá válik – a Don Q előadásában a figurák és a szereplők, az istenek és a halandó lelkek, a hangok és a zenészek együtt indulnak útra. S aztán mind visszatérnek: a kérdés csak az, hogy élve vagy halva.

A Progress 2017 Sopron Nemzetközi Színjátszó Fesztivál díjnyertes előadása. A Nemzeti Színház MITEM 2018 (Madách Nemzetközi Színházi Találkozó) egyik előadása.

A társulatról • A Compania Sincara lipcsei színtársulat, amelyet Rico Dietzmeyer, Franziska Schubert és Philipp Nerlich alapított 2016-ban. A csoport a „sin cara” (magyarul: arc nélkül) kifejezést a cervantesi figurákkal való próbák során használta először a maszkos játéktechnika megnevezésére. Az „arc nélküli játék” annyit tesz, hogy a színészi munka során az arc helyett a testmozgás válik az egyes akciók kiindulópontjává. Ugyanakkor a „sin cara” az alkotói munka közösségi jellegét is hangsúlyozza anélkül, hogy az alkotás egyéni és közösségi mozzanatát élesen elhatárolná egymástól.

X