a magyarpolányi plébánia udvarán

" /> a magyarpolányi plébánia udvarán

">

augusztus, 2019

24augusztus20:0020 óra
Liliomfi
Beregszászi színház
a magyarpolányi plébánia udvarán

Előadás időpontja:

(Szombat) 20:00

Részletek:

Szigligeti Ede Liliomfija méltán a legismertebb és a legtöbbet játszott klasszikus magyar vígjáték. Ki ne zárná rögtön szívébe az éhező, mégis mindig tréfára kész vándorkomédiásokat: Liliomfit és Szellemfit?

Vándorkomédiásokhoz méltón a beregszászi színház művészei hírverő műsoraikkal szekereken, hintókon és lovas kocsikon járják körbe a Bakony dél-keleti részén fekvő falvait és városait nem csak az előadás napján, hanem az azt megelőző napon is. Élőzenével kísért közönséghívogató rigmusaik, rögtönzött játékaik, előadásrészleteik a vidámságot és az életörömöt sugározzák két napon keresztül azok számára is szerte a vidéken, akiknek a szombat esti előadásra nem lesz alkalmuk eljönni a Magyar Passió falujába, Magyarpolányba.

A Kárpátaljai Drámai Magyar Színház több díjat is elnyert könnyed hangvételű játékának középpontjában természetesen szerelmi bonyodalom áll. A fiatalok boldogságát azonban legfeljebb késleltetni tudják az események, megakadályozni nem. Az álöltözetek, a komikus vénkisasszony nevelőnő, a bogaras tudós nagybácsi a humor biztos forrásai, a szabad színészélet pedig reformkori ízű lelkesedéssel ábrázoltatik.

Ki ne mosolyogná meg az „erkölcsös” vénkisasszonyt, Kamillát, vagy a nagyravágyó Kányai fogadóst, és persze, hogy szívesen drukkolunk a fiatalok szerelmének beteljesüléséért…

Belépődíj 2000 Ft., diák és nyugdíjas jegy: 1000 Ft.

X