Magyarpolány

" /> Magyarpolány

">

szeptember, 2020

11szeptember18:0018 óra
Szerelmem, Erdély – Wass Albert-est
Rékasi Károly
Magyarpolány

Előadás időpontja:

(Péntek) 18:00

Részletek:

Az előadói est „cselekménye” az 50-es évek elején, Amerikában kezdődik. A  második világégés után imádott Erdélyéből menekülni kényszerülő, életének nagyobbik felét emigrációban élő író lelki és szellemi vívódásait, a megkapaszkodással járó gyötrelmeket bemutató összeállítás főként Wass Albert (1908-1998) életében jelentős szerepet játszó asszonyokhoz (Siemers Éva, Elizabeth McClain, Éltető Marianne, Szeleczky Zita) írott szerelmes leveleiből, prózai műveiből és az Adjátok vissza a hegyeimet című film montázsaiból, valamint természetesen – az írót megformáló – Rékasi Károly színművész erős és megrendítően szép alakításából építkezik.

A hetvenperces előadói est eszköztára további tartalmi és szcenikai elemekkel egészül ki, hiszen szerepet kap benne a háttérvetítés, valamint az elhangzott szövegek hangulatát fokozó, vagy éppenséggel ellenpontozó zenei aláfestés.

Zenei szerkesztő: Tóth Zoltán

Gróf Czegei Wass Albert levelei, versei, írásai alapján összeállította és a filmmontázsokat készítette: Koltay Gábor (Magyar Örökség-díjas, Érdemes Művész)

Belépődíj 2000 Ft., diák és nyugdíjas jegy: 1000 Ft.

X