március, 2018

01március11:0011:00 és 13:00

Lúdanyó meséi
Csipkerózsika – Szépség és a szörnyeteg – Csúnyácska hercegnő
PR Evolution tánc-mesejátéka

Előadás időpontja:

(Csütörtök) 11:00

Részletek:

 
Az előadás a tánc nyelvén, interaktív módon mesél a gyermekeknek tündérekről, a Szépségről és a Szörnyetegről, a kínai császárnéról és Csipkerózsikáról.

A történetet Lúdanyó (Haumann Petra) meséli el nekünk, miközben hazafelé tart ludacskáival.

Sorra megelevenednek a mesék: először Csipkerózsikát láthatjuk, aki az átok után a várva várt királyfi csókjára ébred. Majd könnyed keringő dallamára talál egymásra a Szépség és a Szörnyeteg. Ezt követően egy távoli helyre utazunk el, ahol Csúnyácska császárné táncol apró emberkékkel, mielőtt a szerelem hatalma ismét boldogságot hoz. A mese végén Tündérországba kerülünk, a ludacskák kis tündérekként jelennek meg.

Az előadás hangsúlyosan épít a gyermekközönség spontán reakcióira, igyekszik bevonni őket a mesébe és a mozgásba. Reméljük, hogy a mese közös élménye hosszú távon megszeretteti a táncművészetet és a klasszikus zenét a legfiatalabbakkal és az őket elkísérő felnőttekkel.

Az eredeti balett játékot Maurice Ravel francia zeneszerző négykezes zongoradarabként írta, majd szimfonikus zenekarra adaptálta Charles Perrault 1696-ban megjelent mesegyűjteménye alapján. Az 1912-ben történt párizsi bemutatón a kor egyik legkiválóbb táncosa, a legendás Vaclav Nyizsinszkij is táncolt, aki élete egyik legkedvesebb szerepének tartotta: „Ravel zenéjére táncolni felemelő érzés; ritkán érzem magam olyan otthonosan, mint ebben a szerepemben.”
 
 
Lúdanyó: Haumann Petra
Táncművészek: Kulin Virág, Radvánszki Beatrix, Halász Gábor/ Bot Ádám, Szilágyi Krisztián
Koreográfia: Nemes Zsófia

X